Lucie Kaňková
soprano

Lucie Kaňková zahájí sezonu Královnou noci a Traviatou v Oděse, Praze a Kišiněvu

Začátek nové operní sezony je pro koloraturní sopranistku Lucii Kaňkovou ve znamení čísla tři: během tří týdnů debutuje ve třech národních divadlech tří zemí a zazpívá si své nejmilovanější role.

„Královnou noci budu ve Stavovském divadle v Praze,“ říká Lucie Kaňková, která si na tento debut musela počkat téměř rok kvůli uzavření divadel. „Jako Královna noci a Traviata se představím na gala koncertu v Oděse k 30. výročí nezávislosti Ukrajiny v tamějším nádherném Národním divadle, které je svou architektonickou velkolepostí ohromující, má přes 1700 míst pro diváky. V Kišiněvu ztvárním Traviatu v produkci s opravdu úžasnými kolegy. Mým Alfrédem bude vynikající španělský tenorista Celso Albelo, žák legendárního Carla Bergonziho. Zpívá v nejproslulejších operních domech světa, jako je MET, Covent Garden, La Scala. To je velká motivace.“

Lucie Kaňková během covidových restrikcí rozhodně nezahálela a stihla vyhrát několik cen v mezinárodních pěveckých soutěžích, například na jaře 2021 zvítězila ve světové pěvecké soutěži Nomea a o půl roku dříve získala v australské pěvecké online soutěži cenu diváků. Nyní sklízí ovoce právě v podobě nabídek na působení v mnoha mezinárodních kulturních institucích.

Debuty:

Oděsa (Ukrajina) – 22.8.2021 Gala koncert k 30. výročí nezávislosti Ukrajiny (Královna noci a Traviata)

Kišiněv (Moldávie) – 5.9.2021 Violetta Valéry (Traviata)

Praha (CZ) – 14.9.2021 Královna noci (Kouzelná flétna)

 

Další vystoupení:

Opava (CZ) – 9.9.2021 koncert Verdi Gala

Plzeň (CZ) – 10.9.2021 Elvíra (Italka v Alžíru) – premiéra

Opava (CZ) – 15.9.2021 Zuzanka (Figarova svatba)

Olomouc (CZ) – 23.9.2021 koncert Haydn: Missa in Honorem Sancti Cyrilli et Methodii

Ostrava (CZ) 25.9.2021 Barče (Hubička) – premiéra


© 2020 Lucie Kaňková - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |