Lucie Kaňková
soprano

Lucie Kaňková ve světové scénické premiéře Haydnova oratoria Il Ritorno di Tobia

Na Hudebním Festivalu Znojmo se představí mladá umělkyně jako Raffaelle po boku Adama Plachetky a dalších skvělých umělců, a to už 15., 16. a 17. července.

Po nedávných úspěších při záskoku v roli Gildy v operních domech v belgickém Liège a Praze v České republice vystoupí Lucie Kaňková na barokním operním festivalu ve Znojmě. „Ještě nikdy jsem se nesetkala s tak pozitivním a harmonickým týmem, který je složený ze skvělých interpretů,” říká Lucie. „Haydnova hudba je velice náročná a prověří technické i hudební schopnosti do morku kosti, takže se nebudeme nudit ani my na pódiu, ani diváci v publiku. Il Ritorno di Tobias – Návrat Tobiáše je původně oratorium, které bude poprvé scénicky provedeno již tento víkend. Oplývá melodiemi a rytmy, které zaujmou na první poslech a s krásnou výpravou je rozhodně na co se těšit.“

S barokní hudbou má Lucie velké zkušenosti. Kromě mnoha koncertních vystoupení se s velice pozitivními ohlasy představila především v titulní roli Monteverdiho opery Korunovace Poppey v DJKT v Plzni, také jako Teofane v opeře Ottone G. F. Händela ve švýcarských divadlech v Bielu a Solothurnu i jako sólistka Olomouckých barokních slavností, Janáčkova máje a festivalu Hortus Magicus v Kroměříži v roli Času a Štěstěny v opeře Il tribunale di Giove Karla Ditters von Dittersdorfa.

V dalších rolích vystoupí britský tenorista Theodore Browne jako Tobia, Adam Plachetka jako Tobit, izraelská sopranistka Shira Patchornik jako Sara a česká sopranistka Dagmar Šašková jako Anna. Režie se ujal Tomáš Ondřej Pilař a pod taktovkou Romana Válka hraje Czech Ensemble Baroque Orchestra & Choir.

Více zde:

https://www.hudbaznojmo.cz/akce/navrat-tobiase-premiera-2022/

 


© 2020 Lucie Kaňková - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |